Klimatisatie

Klimatisatie

Wil jij je winkel, werkplaats of magazijn slim én zuinig verwarmen? De juiste verwarming maakt een wereld van verschil. Vind je het belangrijk om mee te investeren in een duurzame toekomst? Met een energie-efficiënt systeem bespaar jij op lange termijn een mooie som én je helpt de temperatuur van onze planeet onder controle houden.

De Noyette heeft jarenlang ervaring in de professionele plaatsing van klimatisatie- en ventilatiesystemen op maat. Onze techniekers stemmen elke toepassing perfect op elkaar af: van ontwerp tot installatie. We adviseren je graag over alle mogelijkheden.

Warmtepompen: toekomstproof en energie-efficiënt

Warmterecuperatie met VRF

VRF (variabel koelmiddel debiet) is een multisplitsysteem met meerdere binnentoestellen en één buitentoestel. Het is een bijzonder efficiënte vorm van warmterecuperatie voor verwarming, koeling én sanitair warm water. Je kan er je binnenruimtes zowel mee koelen als verwarmen.

De warmte die de binnentoestellen uitstoten, wordt in de koelingsmodus gebruikt om warm water te produceren of om andere ruimtes te verwarmen. Goed voor een hogere energie-efficiëntie en een lagere CO₂-uitstoot. Wat zijn de mogelijkheden?

  • 2-pijpsuitvoering: voor koelen OF verwarmen
  • 3-pijpsuitvoering: koelen EN verwarmen in verschillende ruimtes. Geschikt voor middelgrote tot grote gebouwen.

 

Comfort in elk seizoen met een lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp verzekert je een constante temperatuur in elk seizoen. Met een lucht-luchtsysteem (traditionele airconditioning) blijft het in de zomer koel binnen. In de winter draai je de warmtepomp om en werkt ze als verwarmingssysteem. De koelvloeistof in het circuit stroomt dan met één druk op de knop in de andere richting.

Plaatsen, onderhouden en herstellen van sanitair

HVAC en sanitair gaan vaak hand in hand. Bij een nieuwbouw of renovatie loont het daarom de moeite om voor één partner te kiezen die meteen alles uit handen neemt. Op die manier zijn alle installaties en apparatuur volledig op elkaar afgestemd, en dat allemaal tegen een gunstiger kostenplaatje. Met de Noyette zit je voor allebei goed.